Věděli jste, že kvalitní čokoláda vám pomůže v boji s cholesterolem?

 

Klíčová slova: čokoláda, kakao, čokoládová hmota, snížení cholesterolu, zdraví

Pod pojmem kvalitní čokoláda rozumíme čokoládu s obsahem kakaa (alespoň 70%). Podle výzkumníka Lee S. Berka z Loma Linda University platí, že účinek čokolády je tím vyšší, čím více kakaa obsahuje.

Konzumací kvalitní hořké čokolády, též označované jako čokoládová hmota s vysokým obsahem polyfenolů, byl prokázán pokles oxidovaných částic LDL cholesterolu ("ten špatný") v krvi u mužů a současně došlo i ke zvýšení hladiny HDL cholesterol ("ten dobrý"). Oxidovaný LDL cholesterol vzniká po reakci LDL cholesterolu s volnými radikály a následně se stává sám radikálům a způsobuje poškození hlavně krevních cév, což může být příčinou vzniku kardiovaskulárních onemocnění.

Díky vysokému obsahu antioxidantů čokoláda snižuje oxidovaný LDL cholesterol.

 Pro výrobu vlastní čokolády vyzkoušejte naši 100% kakaovou hmotu bez obsahu přidaného cukru, chemických látek a barviv.

Po přidání přísad a % cukru a dalším zjemňování (konšování) podle vaší chuti a receptur si můžete vyrobit vlastní čokoládu, nebo ji využít například při přípravě čokoládových polev, proteinových koktejlů, případně ji nastrouhejte přímo do cereálií, jogurtů, pudinků nebo palačinek. Oceníte ji i při zdobení dezertů, míchat s ovocem, se zmrzlinou apod.

DOPRAVA

DOPRAVA

Při nákupu nad 1500,- Kč do celkové hmotnosti 30 kg doprava zdarma

Pro každého

Pro každého

Naše produkty jsou vhodné pro čokoládovny, distributory, maloobchod, jednotlivce, kosmetický a farmaceutický průmysl.

Individuální balení

Individuální balení

Balení produktů jsme schopni přizpůsobit vašim potřebám.

Výhodné velkoobchodní ceny

Výhodné velkoobchodní ceny

Máme jedny z nejlepších velkoobchodních cen z výrobců a velkoobchodů v Evropě.