Kakaové boby je jedna z nejkomplexnějších potravin světa, dříve označována indiány jako pokrm bohů, dnes superpotravina. Přírodní kakaové boby jsou 100% čokoládou, tedy tou nejopravdovější. Můžete tedy konzumovat samotný základ všech čokolád vyráběných na celém světě.

Můžeme je jíst samotné se slupkou (která je však nejhořčejší) nebo oloupané a drcené ve formě nibsů pro rychlé dodání energie, zahnání hladu a podporu koncentrace. Mají oříškovou, hořko sladkou chuť. Chutí se podobají hořké čokoládě – jsou ale ještě o něco hořčí.

Při prvním ochutnání se vám možná zkřiví ústa hořkostí, ale na nahořklou chuť si zvyknete a časem si vás  chuť s podtónem kakaového másla bude nutit sahat pro ně pořád a budete si křupat kus zdraví. V drcené formě s nimi můžete zdobit různé dezerty, přidávat je do vámi oblíbených jídel, omáček, kaší, jogurtů, míchat je s ovocem, musli apod.
Můžete je použít pro přípravu zdravých kuliček, do kterých přidáte ještě ořechy, ovoce, kokos a trochu medu. Nebo zkuste rozdrcené boby smíchat např. s banánem a jogurtem, nechte zamrazit a připravíte si vynikající zdravou zmrzlinu.

Podobných kombinaci je mnoho a snadno si tak vytvoříte zdravý dezert, bez přidání  žádného ztuženého tuku ani chemických látek a můžete experimentovat s příchutěmi.
Nepražené kakaové boby ve své přírodní Raw podobě ať už celé nebo na hrubo nadrcené obsahují nejvíce zdraví prospěšných látek. Neobsahují žádne trans-tuky ani choresterol a jejich pravidelnou konzumaci v rozumné míře můžeme jen doporučit. Poskytují působivé množství bílkovin, zdravých tuků, minerálů a rostliných sloučenin (flavonoidů).

Kromě bílkovin, komplexnějších forem sacharidů a naturálních tuků jsou kakaové boby velmi dobrým zdrojem vlákniny a antioxidantů a mají několikanásobně vyšší antioxidační účinek než acai, víno, borůvky nebo zelený čaj. Z obsahu minerálů můžeme vyzdvihnout hlavně hořčík, síru, železo, mangan, chrom, zinek a měď. Z vitamínů je to hlavně vitamín C a vitaminy skupiny B.

Kakaové boby obsahují i theobromin a menší množství kofeinu. Právě theobromin má podobné povzbudivé účinky jako kofein (méně výrazné, ale dlouhotrvající) a antiastmatické účinky         (Theobromin je jedovatý pro psy a kočky)

Velkou devizou je i přítomnost látek navozujících lepší náladu (dopamin, serotonin, anandamid, arginin, fenylalanin). V 17. století bylo kakao společně s čokoládou na anglickém královském dvoře podávané jako přírodní afrodiziakum.

Jaké pozitivní účinky tedy kakaové boby v sobě ukrývají:

  • stimulační účinek (mírnější a dlouhotrvající), podpora koncentrace
  • navození lepší nálady, pocitů štěstí a blaženosti (silné přírodní antidepresivum)
  • dokáží přispět ke snižování krevního tlaku a pomáhají při různých srdečně-cévních problémech
  • obsahují mnoho výživných látek a snižují riziko vzniku nedostatku více mikroživin
  • lehké přírodní afrodiziakum
  • pomáhají při léčbě zánětů a chronických bolestech
  • podporují prokrvení mozku a zlepšují paměť
  • pomáhají snižovat stres a projevy depresí nebo chronického únavového syndromu.
  • doping pro vaše svaly a nervy. Přináší celkovou podporu svalům a celé nervové soustavě, což oceníte nejen po fyzické námaze, ale také po vyčerpávajícím dnu v práci.
  • pozitivní účinek na pokožku
  • detoxikační účinky a prevence před vznikem různých onemocnění
  • jsou zázračným lékem pro mozek. Nejenže ho udržují zdravý a ve skvělé kondici, ale zvyšují jeho výkonnost a zlepšují paměť i ve vyšším věku, zvyšují rychlost zpracování informací v mozku, zlepšují pracovní paměť a plynulost mluvy. A to především u starších osob, které by měly kakao užívat pravidelně.

      Redukce hmotnosti
      Napadlo vás, že s pravou čokoládou ve formě kakaových bobů nebo nibsů můžete zhubnout? Žvýkáním a konzumací těchto bobů doplníte tělu kalorie potřebné pro vaši energii a tím nastartujete i svůj metabolismus a přítomná vláknina vás zasytí na delší dobu a díky tomu se vyhnete nekontrolovatelnému mlsání mezi jídly. Za rozumné a pravidelně užívané denní množství můžeme považovat přibližně 15-30g.

      Nežádoucí účinky
      Kakaové boby, kakaová hmota a kakaový prášek mohou způsobovat alergické projevy (reakce na kakaové bílkoviny), z důvodu vyššího obsahu histaminu je jejich vyšší konzumace nevhodná při histaminové intoleranci.

      Drcené kakaové boby zbavené slupek (Nibsy) – 100 % čokoláda
      Kakaové nibsy jsou malé kousky přírodních kakaových bobů které byly pražené, případně nepražené, a byly drcené a loupané. Velmi výživná a zdravá superpotraviny s oříškovo ovocnou chutí. Křupavé, lahodné a intenzivní aroma čisté čokolády.

      Ideální pro:
      Pro ty, kteří chtějí začít s drcenými boby k výrobě špičkových řemeslných čokolád se speciálním odrůdovým původem a vysokou kvalitou  a chtějí se zároveň vyhnout pražení bobů a jejich loupání. Drcené boby jsou zde již připraveny pro fázi mletí.

      Kakaové boby nebo nibsy pražíme a loupáme dle našeho standartního profilu, ale na přání můžeme upražit na zakázku dle vámi zadaných parametrů. Nibsy dodáváme i přírodní – nepražené RAW pro zachování maximálního množství výživných látek.

      Pro zdravé osvěžení a dodání energie
      Pro přípravu polevy zmrzliny, čokoládové pěny, proteinových koktejlů, přidání do jogurtů, salátů, cerálií, musli, pudingů, sušenek, muffinů, palačinek, cerálních tyčinek apod. Můžete s nimi také zdobit různé dezerty, přidávat je do vámi oblíbených jídel, omáček, kaší, salátů, míchat je s ovocem, apod.
      Podobných kombinaci je mnoho a snadno si tak vytvoříte zdravý dezert, bez přidání  žádného ztuženého tuku ani chemických látek a můžete experimentovat s příchutěmi.

      Můžete zkusit přípravu zdravých kuliček, do kterých přidáte ještě ořechy, ovoce, kokos a trochu medu. Nebo zkuste rozdrcené boby smíchat např. s banánem a jogurtem, nechte zamrazit a připravíte si vynikající zdravou zmrzlinu. Naše kakaové boby jsou bez obsahu nezdravého cukru a jsou 100% vegan.

      Kakaové máslo
      Surové organické kakaové máslo je extrahováno z kakaových bobů a je možno vystopovat až k mayské a aztécké medicíně. Je nejstabilnějším a nejznámějším jedlým tukem s přírodními antioxidanty, které zabraňují oxidaci a proto je velmi odolné, což umožňuje jeho skladování ve vhodných podmínkách po dobu 2 – 5 let. 
      Kakaové máslo je při pokojové teplotě tuhé a taje při tělesné teplotě .Velkou výhodou kakaového másla je i jeho odolnost vůči teplotám (až 200 °C) a proto se hodí na vaření i pečení. Má úžasné zvláčňující vlastnosti a velmi příjemnou vůni. Je to primární složka produkce bílé čokolády a vzhledem k vynikajícím zvláčňujícím schopnostem se přidává i do tmavé čokolády. Dělí se na přírodní kakaové máslo a deodorizované kakaové máslo podle různého procesu výroby.

      Přírodní kakaové máslo je světle žluté nebo lehce hnědé s typicky lahodnou vůní kakaa, plné přírodních antioxidantů. Pro svou fantastickou chuť se používá se při výrobě čokolády, koláčů a v různých potravinách, jako jsou čokoládové tyčinky, dorty, pomazánky, zmrzliny a další.

      Deodorizované kakaové máslo vzniká odstraněním příměsí, barev a vůní ze základu přírodního kakaového másla. Deodorizované kakaové máslo je jasně citronově žluté a používá se v receptech, pokud nechcete přidávat kakaovou příchuť a vůni přírodního kakaového másla, stejně jako pro jakýkoli recept, který vyžaduje smíchání chutí.

      Používá se hlavně i pro vysoce kvalitní kosmetickou výrobu, farmaceutickou výrobu, je skvělé pro výrobu mýdla, krémů a balzámů.

      Jako jeden z dodavatelů  surovin z kakaových bobů v republice máme jedny z nejlepších velkoobchodních cen Kakaových bobů.

      DOPRAVA

      DOPRAVA

      Při nákupu nad 1500,- Kč do celkové hmotnosti 30 kg doprava zdarma

      Pro každého

      Pro každého

      Naše produkty jsou vhodné pro čokoládovny, distributory, maloobchod, jednotlivce, kosmetický a farmaceutický průmysl.

      Individuální balení

      Individuální balení

      Balení produktů jsme schopni přizpůsobit vašim potřebám.

      Výhodné velkoobchodní ceny

      Výhodné velkoobchodní ceny

      Máme jedny z nejlepších velkoobchodních cen z výrobců a velkoobchodů v Evropě.